Articole

Tratament Peeling enzimatic, Gomaj facial si Masaj

citește mai departe

Photo by: Maria Galland - Paris

Scroll

Peeling -ul biologic (enzimatic) este o metodă de exfoliere care utilizează ingredienţi naturali (enzimele), asigurând o exfoliere blândă şi sigură, cu efecte vizibile imediate; este cea mai eficientă tehnică de exfoliere utilizată în saloanele de înfrumuseţare.

Acest tratament are un efect catalitic asupra stratului cornos, accelerând procesul de regenerare a pielii fără a o vătăma.Totodată are o acţiune foarte bună şi durabilitate, putând fi aplicat pe toate tipurile de piele. Pielea devine astfel perfect restaurată, luminoasă, curată, cu un aspect proaspăt şi textură catifelată.

Principiul de acţiune se bazează pe acţiunea enzimelor de a dizolva şi de a distruge celulele moarte de la suprafaţa pielii, prin degradarea proteinelor şi lipidelor. Celulele de la nivelul stratului cornos sunt menţinute unite cu ajutorul proteinelor. Atunci când acestea sunt hidrolizate enzimatic, celulele moarte sunt eliberate din reţeaua celulară şi îndepărtate superficial în aproximativ 10 -20 minute de la aplicarea tratamentului. Enzimele folosite în tratament sunt de tip proteolitic şi reprezintă de fapt extracte uscate a enzimelor continute de sucurile vegetale şi de fructe.
Enzimele sunt substanţe speciale, ce se implică activ în metabolismul organismelor vii în vederea formării sau degradării anumitor substanţe. Acestea participă la aproape orice transformare chimică, în mod neobservabil, ecologic fără a lăsa reziduuri în urma degradării anumitor compuşi. Din acest motiv sunt intens folosite în domeniul cosmeticii şi al produselor dermatocosmetice.

Enzimele (denumite în mod obişnuit fermenţi) reprezintă proteine care desprind şi distrug alte proteine, şi anume celule moarte şi impurităţi aflate la suprafaţa pielii. Acest proces este extrem de sigur, deoarece nu acţionează asupra ţesuturilor vii (spre deosebire de peeling -ul chimic care dizolvă straturile superioare ale pielii) . Din acest motiv oferă un tratament ideal (o exfoliere delicată) pentru tenul sensibil.

Enzimele pot acţiona şi ca antioxidanţi, prevenind formarea radicalilor liberi, distrugând radicalii de peroxid şi transformându-i în molecule de perhidrol (apă oxigenată), transformate mai apoi în apă.

Peeling-ul biologic de restaurare a pielii este un tip de procedură non- chirurgicală de exfoliere care utilizează produse naturale pentru a produce exfolierea.

Rezultatele obţinute vor fi aspectul redus al porilor, uniformitatea tonusului şi texturii pielii şi o receptivitate crescută a pielii la agenţi activi aplicaţi în urma tratamentului de peeling. De asemenea, au efect de prevenţie a formării de comedoane, microchisturi, pustule. Rezultatele sunt vizibile în câteva ore de la aplicarea tratamentului, însă pentru rezultate spectaculoase este necesară dezvoltarea unei anumite rutine de exfoliere enzimatică. Tratamentele cu enzime estompeaza vizibil efectele îmbătrânirii.

Produsul folosit este Crema nr. D2-2 PEELING MEDIU Maria Galland.

Medium_strength_peeling__36354.1351071094.1280.1280

Efectul de exfoliere se bazeaza pe enzime si acizi de fructe (AHA). AHA suplimenteaza enzimele, intensificand efectul keratolitic. Acestea fac pielea sa para mai neteda, mai ferma si mai tanara, determinand reinoirea celulara.

Caracteristici: are un PH intre 3.8 si 4.5; combinatia de enzyme si AHA maximizeaza reinnoirea celulara si ofera o tolerabilitate excelenta.

Gomajul este un procedeu de curăţare superficială a pielii, de surplusul de sebum şi de celulele descuamate. Înlesneşte respiraţia pielii şi absorbţia produselor ulterior aplicate.

Pielea sănătoasă elimină zilnic milioane de celule moarte, al căror loc este luat de acelaşi număr de celule vii. Un anumit număr de celule se separă, dar un număr mare rămâne la suprafaţa epidermei (pielii) creând un strat impermeabil numit strat cheratin cornos. Aceste celule nu lasă pielea să transpire şi să respire şi sunt un obstacol pentru intrarea materiilor biologice în piele; de aceea, trebuie îndepărtat cu regularitate.

Produsul folosit este Crema de gomaj nr. 41 Maria Galland. Aceasta crema este exfolianta si are actiune mecanica de gomaj. Contine microparticule de polietilena, extract de galbenele, agenti filmogeni.

Masajul facial are rolul de a oxigena tesutul si de a tonifia muschii pielii; rol de drenaj in eliminarea toxinelor; armonizeaza si dinamizeaza.

Crema folosita pentru masajul facial este Crema nr. 88 Maria Galland cu microsfere vegetale, vit.A,E ,B5.