Privire generală asupra tratamentului de microneedling

Tratamentul cu micro-ace vă asigură rezultate similare tratamentelor de laser resurfacing, Fraxel® sau peeling chimical, implicând doar o fracţiune din costuri şi fără timp de recuperare. Reacţia pielii la tratamentul cu micro-ace este regenerarea celulară. Prin comparaţie, la procedee termale sau alte procedee ablative (Fraxel, remodelare cu CO2 şi Fraxel Repair), pielea reacţionează folosind mecanismul de regenerare numit fibroză, care este o dezvoltare exagerată a ţesutului conjunctiv. Tratamentul de micro-ace este o cale naturală şi accesibilă de a crea propriul colagen, fără a afecta straturile de suprafaţă ale pielii.

Procedeul de micro-needling reprezintă o posibilitate mezoterapeutică non-ablativă şi non-chirurgicală, mai facilă, care păstrează straturile superficiale ale pielii şi induce corpului în acelaşi timp reacţia de a produce colagen şi elastină. Tratamentul constă în utilizarea cilindrului cu ace cu un spectru de lungimi situat între 0,5mm (cele mai scurte) şi 1.5-3.0 mm (cele mai lungi).

Pentru amplificarea rezultatelor tratamentului cu microace, vă recomandăm utilizarea serurilor (ampula mezoterapie), cremelor şi măstilor cu peptide biomimetice şi factori de creştere DERMAHEAL®.

CE ESTE ROLLER DERMATOLOGIC MNS®?

Rollerul cu microace MNS® – MicroNeedle System este un dispozitiv de formă cilindrică prevăzută cu 192 micro-ace cu care se pot trata diferite probleme a tegumenului – tratamentul ridurilor, tratamentul cicatricilor, probleme de pigmentaţie, tratamentul vergeturilor, pori dilataţi sau tratamente anti-ageing.

Statisticile efectuate confirmă ca 3 proceduri de terapie cu micro-needle sunt suficiente pentru a atinge îmbunătăţiri ale cicatricelor post-acneice cu o rată de succes de 70%. Un medic/terapeut trebuie să ia, de asemenea, în considerare faptul ca terapia cu micro-needle nu are efecte secundare observate, mai ales în ceea ce priveşte modificările pigmentare (în special la tipurile de piele de culoare mai închisă), şi ca terapia cu micro-needle poate fi efectuată în mod repetat pe orice zonă a pielii şi nu există investiţii pe termen lung şi cheltuieli în plus cu mentenanţa, precum au echipamentele high-tech. Intervalele dintre tratamente la terapia cu micro-needle trebuie să fie între 3 şi 6 săptămâni.

CÂT VA DURA COLAGENUL INDUS?

Organismul reacţionează la orice corp străin închizându-l iniţial în ţesut fibrotic. Statisticile arată ca formarea ţesutului fibrotic atinge apogeul după 2 până la 3 luni, iar apoi înregistrează o scădere uşoară cu o medie de 20% pe an. Motivul pentru aceasta degradare nu este cunoscut, dar presupunem ca organismul, detectează un surplus de ţesut conjunctiv pe care în timp îl degradează. Acesta poate fi unul dintre motivele pentru care o cicatrice se degradează şi devine mai puţin vizibilă în timp.

În ciuda acestui fapt, chiar dacă s-a efectuat sau nu terapia cu micro-needle, trebuie întotdeauna să luăm în considerare faptul ca procesul de îmbătrânire a corpului şi a pielii sale continuă. Reţeaua de colagen devine mai slabă şi mai fragilă, iar rezultatul vizibil al acestui fapt sunt ridurile. Această comprimare a colagenului, cauzată de îmbătrânire sau indusă de efectul luminii, se poate compensa cu terapia cu micro-needle. Pentru a stabiliza şi menţine această îmbunătăţire, recomandăm efectuarea de tratamente cu micro-needle în fiecare an în combinaţie cu alte produse adecvate.

REGULA DE BAZĂ PENTRU ÎMBUNĂTĂŢIRE A STĂRII PIELII

PRIMA PROCEDURĂ 30-40%
A DOUA PROCEDURĂ 50% DIN PRIMA
A TREIA PROCEDURĂ 50% DIN A DOUA
IN TOTAL 50%-70%

Roller Dermatologic MNS® – MicroNeedling System este un produs aprobat