Microdermabraziune
Una dintre cele mai populare metode de îngrijire a pielii practicată în Occident şi din ce în ce mai căutată la noi în ţară este microdermabraziunea. Este o metodă de curăţare non-invazivă a epidermei şi constă într-o exfoliere blândă şi eficientă ce îndepărtează stratul de celule moarte şi impurităţi de pe suprafaţa pielii şi încurajează pielea să se regenereze în mod natural. Lasă pielea curată şi pregătită să absoarbă complet tratamentul specific utilizat.
Cui se adreseaza microdermabraziunea?
Dacă ai sau ai avut acnee, riduri fine sau mai adânci, diferenţe de textură ale pielii sau tenul tău este afectat de expunerea la soare atunci microdermabraziunea te-ar putea ajuta. Nu te va scăpa însă de cicatricile adânci, de semnele de naştere sau tatuaje. Daca nu ai un istoric medical cunoscut de hiper|hipo-pigmentari sau cicatrici keloide în familie, ar trebui să iei în considerare microdermabraziunea ca o alternativă la peeling-uri mai agresive sau invazive.
Ceea ce se obţine prin microdermabraziune este un ten nou, elastic, uniform colorat, sănătos, cu mai puţine imperfecţiuni, cu mai puţini pori dilataţi, cu o piele mai netedă, mai fermă, mai bine oxigenată şi hidratată. Tratamentul se recomandă în funcţie de starea de sănătate a pielii, deoarece îngrijirea corectă a acesteia între şedinţele de tratament este esenţială pentru a obţine rezultatul dorit.
Tratamentul se recomandă şi persoanelor tinere fără probleme deosebite întrucât are ca efect o foarte bunî curăţare a tenului, ceea ce pe termen lung duce la evitarea apariţiei unor probleme legate de ten.
Microdermabraziunea doare?
Tratamentul de microdermabraziune nu este absolut deloc dureros. Se simte asemanator unei ciupituri si senzatia este mai pregnanta in jurul ochilor, unde sensibilitatea este mai mare. In general este bine sa se lucreze la limita confortului si a suportabilitatii, pentru a obtine rezultate cat mai bune. Pielea se va simti usor “fierbinte”si poate sa ramana ceva mai roz pentru cateva ore, maxim o zi.
Ce inseamna un tratament de microdermabraziune complet
Se recomandă realizarea unui set de 4-6 şedinţe la început, efectuate la interval de 14 zile, ulterior fiind suficientă o şedinţă pe lună pentru menţinerea rezultatelor.
Mai multe informatii despre microdermabraziune puteti gasi in articolele Ce face microdermabraziunea sau Intrebari frecvente despre microdermabraziune de pe site-ul nostru.