Articole

Informatii despre epilare IPL (II)

citește mai departe
Scroll

Pentru ca epilarea definitiva cu IPL sa aiba rezultate foarte bune este necesara o buna pregatire profesionala a kinetoterapeutului.Acesta trebuie sa obtina de la pacient toate informatiile necesare pentru determinarea tipului de piele in asa fel incat tratamentul de epilare definitiva sa dea rezultate optime.

Clasificarea tipurilor de piele cunoscuta ca “Tipuri de piele Fitzpatrick” tin cont de cantitatea de melanina existenta in piele.

Acest lucru e determinat de culoarea obtinuta  ca rezultat al expunerii la radiatii ultraviolete. Pilea palida sau alba se arde usor si se bronzeaza anevoios si mai putin, are nevoie de protectie solara. Pielea mai inchisa se arde mai rar si se bronzeaza cu usurinta.

Tip de piele Caracteristici Bronzare
I Ten pal, alb – ochii albastrii/caprui, par blond/rosu Se arde intotdeuna, nu se bronzeaza
II Ten alb, ochi albastri Se arde cu usurinta, se bronzeaza anevoios/putin
III Ten alb mai inchis Se bronzeaza dupa ce se arde initial
IV Ten maron pal (bej) Se arde rar, se bronzeaza cu usurinta
V Ten maron Se arde rareori, se bronzeaza tare cu usurinta
VI Ten maron foarte inchis sau negru Nu se arde niciodata, se bronzeaza foarte tare

IPL nu este laser pentru ca nu foloseste o singura lungime de unda asa cum fac laserele conventionale. Pulsurile de lumina intensa sunt trimise catre piele folosind diferite filtre. Depinzand ce vrei sa rezolvi, sunt cateva target-uri catre care lumina este focalizata si care o absorb fara a afecta zonele vecine.

A doua diferenta este ca lumina IPL nu are razele paralele asa cum sunt la laser ci dispersate. IPL este un echipament multitasking adresandu-se multor probleme ale pielii cum ar fi: petele maronii, vase de sange sparte, acnee samd si poate duce la rezultate bune in epilarea majoritatii tipurilor de piele/par.

Terapia cu Lumina Intens Pulsata (IPL) este ultima procedura folosita in epilare definitiva care se dovedeste a fi mai eficienta decat metodele folosite in trecut. Studiile realizate pe pacientii epilati cu IPL au aratat o rata foarte buna de succes (par mai putin, la majoritatea pacientilor) cu mult mai putine efecte adverse.

Un alt beneficiul al IPL este ca de obicei necesita mai putin timp pentru procedura decat timpul necesar pentru alte metode de epilare. Atunci cand pacientul pacientul vine pentru cateva proceduri incluzand si zone mai intinse de corp, castigul de timp al epilarii IPL este clar comparativ cu vechiul tratament laser.